Când vine timpul să cumpărăm o nouă saltea, ne dăm seama că oferta de pe piață este extrem de variată: unele dintre saltele au caracteristici asemănătoare, pe când altele sunt total diferite; unele sunt cu arcuri, altele din latex, bambus sau din spumă cu memorie și, de ce nu, cu apă sau gonflabile. Indiferent de tipul acesteia, cel mai important lucru care contează când trebuie să îți alegi salteau, este ca aceasta să îți ofere un somn bun, odihnitor, revigorant. De acea saltea depind atât confortul tău, cât și sănătatea ta.

Achiziționarea unei saltele pentru pat se numără printre cele mai importante cumpărături pentru casă, fiind piesa de mobilier unde îți petreci cel mai mult timp.

Înainte de a pleca în căutarea saltelei potrivite, ideale pentru tine, pe lângă datele tehnice pe care le dorești să le aibă salteau (și aici mă refer la dimensiunile saltelei, înălțime, design, greutatea pe care o suportă, etc.), trebuie să iei în considerare obiceiurile de dormit și necesitățile tale (și ale partenerului/partenerei).

Pentru a te ajuta să alegi salteaua perfectă pentru tine, ți-am pregătit o listă cu câteva întrebări la care trebuie să răspunzi, precum și recomandările noastre de saltele, în funcție de răspunsurile tale, după cum urmează:

  1. Care este poziția preferată de dormit?

  2. Preferi o saltea moale sau una fermă?

  3. Ai probleme cu spatele sau cu gâtul?

  4. Ești alergic la praf sau acarieni?

  5. Transpiri când dormi?

Atunci când alegem o saltea, de foarte puține ori luăm în considerare poziția în care dormim cel mai des, deși aceasta reprezintă un factor esențial. De ce? Pentru că diferitele poziții în care dormim ne solicită mai mult sau mai puțin anumite părți ale corpului.

Alegerea saltelei potrivite în funcție de poziția de somn

 • Dacă dormi pe spate greutatea corpului este distribuită pe întreaga suprafață a patului, iar coloana vertebrală va avea nevoie de o susținere corespunzătoare.

Ce îți recomandăm?

a. Salteaua Aloe Vera V2 16 cm fermitate ridicată – o saltea anatomică și ortopedică, cea mai fermă saltea din gama Dormeo, care asigură susținerea optimă a coloanei vertebrale.

b. Salteaua Platinum Deluxe 20 cm fermitate personalizată – o saltea cu spumă cu memorie fermă, care își reia forma constant, indiferent de presiunea la care este supusă.

 • Dacă dormi pe burtă ai nevoie de o saltea de duritate medie, cu o combinație de materiale moi și dure care să îți ofere confort și un suport optim al coloanei vertebrale.

Ce îți recomandăm?

a. Salteaua Fresh Prima II 18 cm fermitate medie – o saltea cu fermitate medie, nici prea tare, nici prea moale, ideală pentru toate pozițiile de dormit.

b. Salteaua Ecocell Siena 14 cm fermitate medie – o saltea fermă, cu un nucleu de 14 cm, din spumă Ecocell, care permite adaptabilitatea pe forma corpului tău, dar care își menține forma.

c. Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă iMemory Silver saltea cu nucleu reversibil, cu o parte fermă și alta moale, și 4 niveluri de fermitate, o soluție perfectă pentru cuplurile care au un tip de somn diferit.

d. Salteaua Platinum Deluxe 20 cm fermitate personalizată – o saltea cu spumă cu memorie fermă, care își reia forma instant, indiferent de presiunea la care este supusă.

 • Dacă dormi pe o parte ai nevoie de o saltea mai moale care să îți protejeze umerii, șoldurile, gleznele. Dormitul pe o saltea prea fermă îți poate afecta circulația sanguină dacă preferi acest timp de dormit, provocându-ți nevoia de a te răsuci destul de des în timpul nopții.

Ce îți recomandăm?

a. Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă iMemory Silver – o saltea cu fermitate reglabilă, cu nucleu reversibil (o parte moale, alta fermă) și 4 niveluri de fermitate (moale, medie, tare, foarte tare), o soluție perfectă pentru cuplurile care au un tip de somn diferit.

b. Salteaua 20 cm fermitate ajustabilă iMemory S Plus – saltea cu fermitate reglabilă, cu 4 niveluri de susținere și 2 de fermitate, soluția ideală pentru cuplurile care au preferințe diferite pentru tipul de saltea.

c. Salteaua Platinum Deluxe 20 cm fermitate personalizată – o saltea potrivită pentru orice tip de somn, cu 17 cm spumă Ecocell plus încă 3 cm suplimentari și detașabili.

 • Dacă dormi în diferite poziții, o saltea de duritate redusă spre medie reprezintă soluția ideală pentru tine. Ca și recomandări, Salteaua iMemory Silver și Salteaua iMemory S Plus sunt soluții perfecte deoarece au fermitatea ajustabilă și le poți personaliza după bunul plac.

 

Alegerea saltelei potrivite în funcție de duritatea acesteia

 • Dacă preferi o saltea mai dură/fermă este necesar să optezi pentru saltele din materiale mai dure, dar care să fie bine aerisite astfel încât să permită aerului să circule corespunzător pentru a împiedica apariția acarienilor (o soluție bună sunt saltelele ce au în compoziție Ecocell). În acest sens, îți recomandăm:

a. Salteaua Air + Select 27 cm fermitate medie ajustabilă – o saltea cu arcuri Octaspring (arcuri de spumă) și un strat gros de spumă cu memorie și fermitate reglabilă de la mediu la tare.

b. Salteaua Air + Comfort 27 cm fermitate medie – o saltea realizată cu ajutorul tehnologiei Octaspring, având funcție de termoreglare (menține căldura iarna, iar vara este răcoroasă).

 • Dacă preferi o saltea de duritate medie spre redusă sau chiar moale poți alege una din spumă Ecocell, la care s-a adaugat un strat (consistent) de spumă cu memorie. Îți recomandăm cele două tipuri de saltele iMemory, Salteaua iMemory Silver și Salteaua iMemory S Plus.

 

Alegerea saltelei potrivite dacă ai probleme medicale

 • Dacă ai probleme cu spatele, indicat este să discuți cu medicul specialist înainte de a alege salteaua. Cu toate acestea, îți oferim câteva recomandări de saltele ortopedice ce îți vor susține coloana vertebrală în poziție corectă, anume: Salteaua Aloe Vera V2 16 cm fermitate ridicată  și Salteaua Aloe Vera Plus II 18 cm fermitate ridicată,  ce asigură alinierea corectă a coloanei vertebrale.

 • Dacă ai probleme cu articulațiile sau oasele, o saltea cu 3 zone, adaptabilă greutății și formei celor 3 segmente ale corpului (gât și cap, spate, coccis și membre inferioare) este alegerea bună. Pentru zona capului și gâtului, o zonă mai ușoară a corpului, este necesară o parte mai moale, cu proprietăți anatomice; pentru zona centrală care susține partea cea mai grea a corpului, trunchiul, este necesară o parte mai dură și ortopedică, care să asigure suportul corect al coloanei vertebrale, iar zona membrelor inferioare fiind similară primei ca și greutate, e indicat să fie moale și confortabilă. Astfel vă recomandăm câteva saltele cu fermitate ajustabilă și/sau cu strat suplimentar și detașabil de spumă cu memorie sau cu spumă fermă, ce își recapătă forma inițială constant, după cum urmează: Salteaua iMemory Silver, Salteaua iMemory S Plus, Salteaua Air+ Select  și Salteaua Plantinum Deluxe 20 cm.

 1.  

Alegerea saltelei dacă suferi de alergii

Toate saltele Dormeo beneficiază de protecție împotriva prafului și acarienilor, pe baza unor sisteme de protecție, toate având incorporat sistemul CleanEffect (care oferă protecție împotriva acarienilor, bacteriilor, microbilor și mirosurilor neplăcute). Majoritatea saltelelor Dormeo au husa detașabilă tocmai pentru a putea fi scoasă cu ușurință și igienizată corespunzător la temperaturi înalte, la care microbii nu supraviețuiesc. De asemenea, au fost concepute huse de protecție pentru saltelele și topperele din gama Dormeo pe bază de tratament EssentialTM, care garantează o suprafață de dormit perfect curată.

Alegerea saltelei dacă transpiri excesiv în timpul somnului

Transpirația excesivă în timpul somnului reprezintă o problemă cu care se confruntă multe persoane. Această situație poate fi ameliorată dacă alegi o saltea ce contribuie la reglarea transpirației, recomandarea fiind Salteaua iMemory Silver cu fermitate reglabilă, a cărei huse conține fibre acoperite cu argint (reglează temperatura prin absorbția și emiterea căldurii produse de corpul uman).

Acum că ai parcurs articolul și ai aflat de ce tip de saltea ai nevoie, poți trece la fapte. Dacă ai nevoie și de o pernă la fel de confortabilă, calitativă și cu aceleași proprietăți ca salteaua, poți găsi aici. Spor la cumpărături!