(Actualizare: Martie, 2023)

Acest ghid („Ghid de utilizare”) se aplică tuturor utilizatorilor ratingview.ro.

1.  Cum puteți scrie un review?

1.1. Pentru a scrie un review (o recenzie) pe Rating View, puteți opta pentru una din următoarele posibilități:

 • Fără cont de utilizator – utilizator neînregistrat – cu completarea rubricilor (nume, e-mail, titlu review și descrierea experienței) destinate fiecărui site;

* Se recomandă utilizarea unei adrese de e-mail valide și, de preferat, aceluiași nume aferent adresei de e-mail.

 • Cu cont de utilizator – utilizator înregistrat (contul se creează cu ușurință accesând link-ul https://ratingview.ro/inregistrare/ ). Puteți avea un singur cont de utilizator. Contul poate fi creat în orice moment.

Prin intermediul contului de utilizator, puteți viziona oricând review-urile lăsate, vă puteți personaliza propriul profil, veți vedea impactul review-urilor voastre asupra celorlalți utilizatori (like-uri sau dislike-uri), puteți deveni un utilizator de încredere (prin primirea badge-ului UTIL). De asemenea, la orice review lăsat veți primi puncte, care vă vor aduce diferite insigne, ce vor conferi un grad de încredere ridicat contului și review-urilor voastre. Mai multe detalii despre puncte și badge-uri puteți afla aici: https://ratingview.ro/puncte-si-badge-uri/ .

Contul de utilizator vă permite și participarea la campaniile și concursurile organizate de Rating View.

1.2. Pe Rating View puteți scrie review-uri (recenzii) despre experiența avută în urma achiziționării (online, din magazine fizice, electronic, alte interacțiuni cu firma, etc.) unui produs sau serviciu.

1.3. Nu este permis să scrieți un review despre un site pe care îl dețineți sau pe care un membru al familiei îl deține ori dacă sunteți angajat al site-ului respectiv.

De asemenea, nu este permis să scrieți un review despre un concurent al companiei voastre sau pentru care lucrați.

1.4. Pentru a fi reprezentativ, se recomandă ca review-ul să fie scris cu cel mult 12 luni întârziere de la data achiziționării produsului/serviciului.

2. Despre ce ar trebui să scrii?

2.1. Review-ul trebuie să vizeze propria experiență de cumpărare, nu a prietenilor sau a membrilor familiei.

2.2. Review-ul trebuie să ofere cât mai multe informații/detalii relevante experienței de cumpărare: de exemplu, prețul produsului/serviciului, calitate, caracteristicile produsului, raportul calitate-preț, livrarea produsului, modalitatea de efectuare a plății, atitudinea angajaților, returul produsului, garanție și service, suportul telefonic/ online, ușurința/ dificultatea utilizării site-ului, carduri cadou & vouchere, fotografii cu produsele achiziționate, etc.).

2.3. Dacă o firmă deține mai multe magazine/puncte de lucru, în diferite locații, puteți specifica cărei locații i se adresează review-ul vostru.

3. Când vă puteți edita review-ul?

Vă puteți actualiza sau edita review-ul în orice moment.

*Acestă opțiune este valabilă doar pentru utilizatorii înregistraţi.

4. Schimbarea conținutului review-urilor

4.1. Rating View nu moderează și nu cenzurează review-urile. Cu toate aceastea:

 • Executăm verificări automate pentru a detecta acel conținut care nu este permis în review-uri – încălcarea Termenilor și condițiilor Rating View.

 • Vom integra un buton de raportare a review-urilor (de către utilizatori și companii) care nu respectă Termenii și condițiile de utilizare a site-ului Rating View (în construcţie).

4.2. Vă putem solicita schimbarea conținutului review-ului dacă acesta a fost raportat pentru următoarele motive:

 • Recenzia conține un limbaj acuzator, defăimător sau care încalcă Termenii și condițiile Rating View.

 • Recenzia conține limbaj vulgar sau cu caracter rasist.

 • Recenzia conține informații personale despre o altă persoană (nume, adresă, CNP, număr de telefon, adresă de e-mail sau orice alte informații care ar putea conduce la identificarea sau contactarea persoanei în cauză).

 • Recenzia conține link-uri promoționale.

5. Ștergerea review-urilor

De regulă, nu eliminăm review-urile de pe site-ul nostru. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a elimina recenziile pe care le considerăm că încalcă Termenii și condițiile Rating View și/sau orice alte legi ori reglementări pentru un site de review-uri Exemple de situații în care putem elimina un review:

 • Vă solicităm modificarea unui review (întrucât acesta încalcă Termenii și condițiile Rating View) și nu o faceți în intervalul de timp specificat.

 • Review-ul postat este multiplicat din cauza unor erori de sistem.

 • Ne solicitați ștergerea contului de utilizator ceea ce înseamnă că, în mod implicit, review-urile aferente contului vor fi șterse.

6. Blocare contului de utilizator

Contul dumneavoastra de utilizator poate fi blocat dacă folosiți site-ul nostru într-o manieră greșită. Exemple de situații în care contul poate fi blocat: comportament amenințător, spamarea site-ului cu materiale publicitare, etc.).

În situația în care contul este blocat, nu veți mai putea scrie recenzii. Contul va exista în continuare, iar review-urile vor rămâne publicate pe site-ul Rating View.

Dacă contul este blocat și doriți să vă ștergeți profilul sau recenziile, puteți solicita ștergerea acestora accesând link-ul: https://ratingview.ro/stergere-date-cont/ .

7. Ștergerea contului de utilizator

De regulă, nu ștergem conturile utilizatorilor. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a elimina conturile pe care le considerăm că încalcă Termenii și condițiile Rating View și/sau orice alte legi ori reglementări pentru un site de review-uri. Exemple de situații în care putem șterge un cont:

 • Contul sau profilul conține un nume de utilizator sau o fotografie inadecvată, indecentă.

 • Utilizatorul solicită ştergerea contului.

 • Contul a fost creat cu scopul de a scrie recenzii false, ori cu caracter defăimător.

8. Review-uri false

Scopul nostru este de a crea și menține un site de review-uri de calitate, în care să vă puteți împărtăși în mod liber părerile despre site-urile (magazinele online) și companiile (firmele) cu care ați interacționat/de la care ați achiziționat. Prin urmare, este esențial să oferiți un feedback corect și real.

Folosim un soft de detectare a review-urilor false. Review-urile care sunt considerate ca fiind false vor fi marcate corespunzător.

Ne rezervăm dreptul de a informa comunitatea Rating View despre domeniile analizate care au atras un număr mare de review-uri false.

Dacă aveți dovezi că un review este fals, îl puneți raporta folosind funcția „Report”. Tratăm cu seriozitate toate rapoartele privind posibilele review-uri false. Întrucât nu este o sarcină ușoară, vă rugăm să ne furnizați cât mai multe informații/dovezi care să demonstreze că review-ul este unul fals.

9. Sancțiuni

Rating View s-a angajat să ofere utilizatorilor și companiilor experiențe bazate pe încredere, transparență și corectitudine. Muncim mult și vă asigurăm că ne îmbunătățim în permanență activitatea pentru a menține un site de review-uri de calitate.

Ne rezervăm dreptul de a aplica sancțiuni (ce pot presupune, de exemplu, blocarea sau ştergerea contului, etc.) dacă observăm o încălcare a acestor principii sau a oricăror legi ori reglementări.

10. Aveți întrebări sau aveți nevoie de mai multe informații?

Pentru orice detalii sau întrebări, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa: contact@ratingview.ro sau accesaţi link-ul: https://ratingview.ro/contact/ .

Dacă ați întâmpinat o problemă pe site (de exemplu, o anumită opțiune nu funcționează), ne puteți contacta la rubrica: https://ratingview.ro/semnaleaza-o-problema/ .

Dacă nu găsiți un magazin/ o firmă pe site-ul nostru, ne puteți solicita adăugarea acestuia accesând link-ul: https://ratingview.ro/adauga-site/ .

Pentru orice alte întrebări sau detalii suplimentare, ne puteți scrie și pe paginile noastre de Facebook: https://www.facebook.com/ratingview.ro/ sau de Twitter: https://twitter.com/RatingView .

11. Schimbări ale Ghidului de utilizare

Ghidul de utilizator poate suferi modificări în orice moment și fără o notificare prealabilă. Vă vom anunța despre aceste modificări prin intermediul site-ul nostru, https://ratingview.ro/ . Utilizarea site-ului înseamnă că sunteți de acord și acceptați Ghidul de utilizator, precum şi Termenii şi condiţiile Rating View.