Așa cum am precizat în articolul anterior, alegerea unei saltele bune nu îți oferă doar un somn de bună calitate, ci te poate ajuta să scapi și de durerile de spate sau de gât. În ultimele decenii, preocuparea cotidiană a oamenilor de a munci mai mult, a dus la o scădere o orelor de somn. Dacă în anii ’40 oamenii dormeau peste 8 ore pe noapte, în prezent dormim în jur de 6-7 ore, arată studiile. Specialiștii atrag atenția că și calitatea somnului a fost afectată, nu doar cantitatea.

Pe de altă parte, există și persoane care, deși se așează în pat devreme, nu reușesc să doarmă mai mult de câteva ore pe noapte din diferite motive, cele mai invocate fiind insomniile, durerile de spate, etc. Studiile ne arată că 9 din 10 persoane consideră salteaua ca fiind printre cei mai importanți factori de care depinde un somn de calitate, odihnitor.

Dacă în articolul anterior, ți-am prezentat Salteaua Ergo Comfort, o saltea ergonomică, de fermitate medie, concepută pentru susținerea optimă a coloanei vertebrale și ameliorarea punctelor de presiune, în prezentul articol îți voi arăta o saltea cu totul specială, cum îmi place mie să îi spun. Este vorba despre Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă Dormeo iMemory Silver, o saltea hipoalergenică, cu 3 zone și 18 cm grosime.

De ce o numesc specială? Pentru că are 4 niveluri de fermitate într-o singură saltea, practic 4 în 1: moale, medie, tare si foarte tare, fapt ce îți permite să o ajustezi în funcție de nevoile tale.

Salteaua are o umplutură bilaterală din 3 zone (cele 3 zone oferă suport adecvat gâtului și capului, spatelui, coccisului și membrelor inferioare), cu diferite densități ce îți permite să alegi rigiditatea perfectă pentru tine.

 1. Partea de culoare albastră oferă o susținere mai fermă și se adaptează mai bine la greutatea corpului.

 

     2. Partea de culoare portocaliu oferă corpului o susținere mai delicată și se adaptează mai puțin la greutatea corpului.

Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă Dormeo iMemory Silver are un strat de spumă Memory, cusut în husa saltelei care se adaptează la conturul corpului și reduce presiunea asupra părților proeminente. Spuma iMemory nu numai că se adaptează perfect formei corpului tău, dar are și proprietăți de termoreglare, datorită microcapsulelor speciale. Ionii de argint din compoziția spumei neutralizează mirosurile și previne dezvoltarea bacteriilor.

Având baza bilaterală, aceasta poate fi ușor întoarsă pe partea tare sau moale. Mai mult decât atât, numai partea superioara a husei are strat de spumă Memory, care adaugă moliciune suplimentară saltelei. În scopul de a face salteaua mai dură, întoarce husa moale în jos.

Dacă dorești o saltea:

 1. Moale – utilizezi partea superioară a husei saltelei din spumă Memory și partea de culoare portocaliu a saltelei. Această alternativă este potrivită persoanelor care iubesc suprafețe moi.
 2. De duritate medie întorci partea cu spumă a husei și obții o suprafață de duritate medie, această variantă este potrivită practic pentru toți.
 3. Tare – folosești partea albastră a saltelei și husa cu spumă Memory, fiind potrivită pentru persoanele care dorm pe spate.
 4. Foarte tare – întorci partea husei cu spumă Memory și totodată folosești partea albastră a saltelei. Este potrivită pentru persoanele care au probleme cu spatele.
 5.  

 

 

Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă Dormeo iMemory Silver este o saltea dublă și constă practic din două straturi separate de spumă Ecocell® (care face posibil un flux de aer continuu), fiecare strat având husă individuală. Astfel, este ideală pentru acele cupluri care doresc să doarmă pe saltele de duritate diferită.

Deși diferite părți ale saltelei sunt unite într-o husă, salteaua nu are nici o articulație (decalaj), deci nu vei simți niciun disconfort în timpul somnului.

 

Suprafața saltelei este îmbogățită cu fibre acoperite cu argint, astfel încât materialul își păstreze moliciunea. Suprafața este plăcută la atingere și conține toate proprietățile naturale unice ale argintului (previne dezvoltarea bacteriilor în saltea și o protejează de alergeni, menținând-o curată și proaspătă). Ca toate saltele Dormeo, și această saltea are proprietăți antialergice, antibacteriene și antistatice.

Salteau este perfectă pentru tine dacă:

 1. nu știi exact dacă să optezi pentru o saltea tare sau pentru una moale;
 2. preferi să dormi pe o saltea de duritate diferită față de a partenerului/partenerei;
 3. transpiri mult peste noapte;
 4. cauți o saltea cu proprietăți de termoreglare;
 5. ai probleme cu coloana vertebrală;
 6. te trezești frecvent cu dureri de gât și spate;
 7. ești astmatic(ă) sau suferi de diferite alergii.

Salteaua 18 cm fermitate ajustabilă Dormeo iMemory Silver
Care este parerea ta?
Confort
Fermitate
Calitate somn
Rezistenta
Rating useri0 Votes
Puncte tari
Puncte slabe
5
Rating
Site magazin