După cum ați citit în articolele anterioare, ne petrecem, în medie, o treime din viață dormind, iar calitatea somnului ne influențează calitatea vieții, astfel că este necesar să acordăm o deosebită atenție confortului din timpul somnului. Una dintre cele mai bune soluții pentru odihna, și bineînțeles pentru sănătatea ta, o reprezintă dormitul pe o saltea ortopedică.

În cadrul acestui articol, îți voi prezenta Salteaua de Pat Ortopedică din Spumă cu Memorie 160 x 200 – Memory 15+5+1, Fără Arcuri, Ioni de Argint, o saltea ortopedică și anatomică, marca Ortopedicus, o marcă românească de saltele, fabricate în Uniunea Europeană, după tehnologii de ultimă generație. Dacă nu ai mai comandat până acum și nici nu cunoști firma, atunci merită să menționez faptul că Ortopedicus oferă livrare gratuită oriunde în România, indiferent de valoarea comenzii – lucru care mie mi s-a părut un mare avantaj pentru că majoritatea firmelor percep taxă de livrare sub o anumită valoare sau pentru km suplimentari. Pe lângă livrarea gratuită, ai 30 de zile în care poți testa produsul comandat, iar dacă nu ești mulțumit(ă) de calitatea somnului tău, primești banii înapoi. De asemenea, Ortopedicus ține cont de feedback-ul venit din partea clienților și, alături de echipa lor de profesioniști, lansează periodic produse adaptate nevoilor și cerințelor acestora.

Salteaua de Pat Ortopedică din Spumă cu Memorie 160 x 200 – Memory 15+5+1, Fără Arcuri, Ioni de Argint este o saltea confecționată din spumă cu memorie, nici prea moale, nici prea fermă, care îi oferă corpului o susținere optimă (un suport corect al celor 5 zone ale corpului – cap, umeri, coloană, bazin, picioare – indiferent de poziția din timpul somnului), eliminând punctele de presiune și îmbunătățind circulația sângelui la nivelul întregului corp, conducând astfel la un somn profund și odihnitor.

Salteaua de Pat Ortopedică din Spumă cu Memorie 160 x 200 – Memory 15+5+1, Fără Arcuri, Ioni de Argint a fost gândită și fabricată în Germania, după o serie de consultări cu medici ortopezi și specialiști în fabricarea materialelor poliuretanice și textile.

Tehnologii folosite la realizarea saltelei

Salteaua este confecționată dintr-un strat de 15 cm de spumă inteligentă Grün Tech®, silențioasă, care nu permite transferul de mișcare către partener(ă) în timpul somnului – ceea ce înseamnă nu vei mai fi trezit de rotirile/răsucirile de peste noapte ale acestuia/acesteia, și la rândul tău, nu îți vei mai deranja partenerul/partenera când ai insomnii. Spuma Grün Tech® distribuie în mod egal greutatea corpului, eliminând punctele de presiune și relaxând total musculatura.

Celor 15 cm de spumă Grün Tech® li se adaugă 5 cm de spumă Memory Foam HD®. Stratul de spumă Memory Foam HD® este pufos la atingere și asigură un confort sporit în timpul somnului prin armonizarea mișcărilor, prelungește durată de viață a saltelei și asigură o temperatură optimă pentru corp.

Salteaua de Pat Ortopedică din Spumă cu Memorie 160 x 200 – Memory 15+5+1, Fără Arcuri, Ioni de Argint are în regiunea umerilor o zonă de confort profilată, menită să îți ofere un somn odihnitor dacă preferi să dormi pe o parte. Situată în lateralul saltelei regăsiți o bandă de aerisire 3D Freeze®, ce asigură un flux de aer suplimentar asupra nucleului saltelei, pe care îl menține curat și aerisit.

Salteaua ortopedică și anatomică este acoperită cu o husă cu fibră din ioni de argint, de culoare albă, foarte plăcută la atingere. Husa este detașabilă și lavabilă la o temperatură de 30 de grade, este groasă, triplu matlasată pe zone de confort, făcând dificilă apariția transpirației.

Și, ca să îți faci o idee mai clară despre cum arată și ce conține salteaua, după ce ai citit informațiile de mai sus, aruncă o privire peste imaginea următoare:

Un ultim aspect pe care vreau să îl precizez este că această saltea, prin proprietățile materialelor și spumelor pe care le are în compoziție, este antibacteriană, antiacariană, antimucegai.

Această saltea este ideală indiferent dacă preferi să dormi pe spate, pe o parte sau pe burtă. Fiind fabricată din spumă cu memorie îți oferă un confort sporit și o susținerea corectă a corpului.

Garanția acestui produs este de 7 ani, iar dacă nu ai unde să depozitezi sau reciclezi vechea saltea, ai opțiunea de „Ridicare produs vechi” (contra cost, dar la un preț mai mult decât decent) – care mie mi se pare minunată și îți spun imediat de ce. Iarna trecută am fost nevoită să îmi schimb salteau. Magazinul de unde am comandat nu avea această opțiune și am început să caut pe Internet firme care să mă ajute cu debarasarea ei pentru că nu mai putea fi refolosită – a fost un sport extrem, credeți-mă! Companiile publice de salubritate o ridicau doar dacă mă deplasam la sediul lor să depun o cerere fizică prin care să solicit acest serviciu (pentru care urma să plătesc, normal). Problema era că acestora li se termina programul când mi se termina și mie programul de muncă și mi-a fost imposibil să ajung. Iar firmele private mi-au oferit un tarif destul de piperat.

Așă că, dacă nu este în stare cât de cât ok, pentru a putea fi donată, acest serviciu oferit de Ortopedicus îți poate fi de real ajutor. Personal, data viitoare când voi schimba salteaua, voi alege magazinul, în primul rând, în funcție de acest serviciu (dacă îl are sau nu).