Ofertele de saltele de pat abundă atât în magazinele fizice, cât și în magazinele online; sunt atât de bogate încât, cu siguranță, ți-a luat mult timp până să te decizi dacă să optezi pentru o saltea din spumă sau pentru una cu arcuri clasice ori cu arcuri împachetate. În acest articol, îți voi prezenta o saltea cu arcuri împachetate (pocket spring), anume Salteaua pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range 5+12+5+2, 160×200.

De ce să alegi Salteaua pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range 5+12+5+2, 160×200?

Salteaua pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range 5+12+5+2, 160×200 este o saltea cu fermitate peste medie, spre dură aș putea zice, ideală pentru toate pozițiile de dormit. Datorită înălțimii mari (26 cm, +/-1cm), stratului gros de arcuri împachetate și husei groase cu fibre ECO de bumbac cu care este învelită, salteaua este proiectată să facă față unei umidități crescute, greutăți peste medie și unei transpirații abundente.

Salteaua de pat Ortopedicus, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range 5+12+5+2 este anatomică și ortopedică, ceea ce înseamnă că susține forma corpului, elimină punctele de presiune și îmbunătățește circulația sângelui în întregul corp pentru ca tu să te bucuri de cel mai bun somn.

Această saltea oferă un suport corect pentru cele 7 zone ale corpului (cap, gât, umeri, coloana vertebrală, bazin, genunchi și glezne), indiferent de poziția pe care o ai atunci când dormi.

Ce are deosebit salteaua pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range 5+12+5+2, 160×200?

Această saltea este cu totul revoluționară deoarece, la confecționarea acesteia, s-au folosit atât arcuri împachetate, cât și spumă. Diferitele tipuri de spumă poliuretanică, folosite cu scopul de a obține silențiozitate și confort, au fost îmbinate cu un strat de 12 cm grosime de arcuri împachetate, pentru ca salteaua să beneficieze de o ventilație foarte bună. La fabricarea acestei saltele s-a pus un accent deosebit pe ventilare deoarece de aici pleacă foarte multe probleme ce țin de sănătatea somnului. O saltea care nu este ventilată suficient înseamnă temperatură crescută, transpirație și umiditate crescută, aspecte care conduc la un mediu favorabil dezvoltării de microorganisme, responsabile de mirosuri neplăcute, acarieni, alergii.

Salteaua este învelită cu o husa cu bumbac organic și este moale, foarte plăcută la atingere. Husa este groasă, triplu matlasată și asigură un mediu uscat, prin faptul că împiedică corpul să se apropie de nucleul din poliuretan, făcând dificilă apariția transpirației.

Ce sunt arcurile împachetate (Pocket Spring)?

Arcurile împachetate sau tehnologia Pocket Spring sunt o versiune modernă și îmbunătățită a tehnologiei clasice cu arcuri. Arcurile împachetate au spira sub jumătate (ca diametru) față de cea a arcurilor clasice, astfel se mulează mult mai bine pe formele corpului. Arcurile împachetate nu sunt legate între ele metalic, ci sunt prinse în buzunare din textil (făcându-le flexibile și silențioase), pe când arcurile clasice sunt prinse între ele metalic sub formă de plasă de arcuri. Un mare avantaj al arcurilor împachetate este aerisirea excepțională pe care o conferă saltelei. În imaginea de mai jos poți observa diferența dintre cele două tipuri de arcuri, în stânga avem o saltea cu arcuri clasice, iar în dreapta o saltea cu arcuri împachetate.

Ce tehnologii au fost folosite la fabricarea saltelei?

Salteaua este confecționată dintr-un strat de 5 cm de spumă inteligentă Grün Tech® (fiind și primul strat), fermă și densă, silențioasă, ce nu permite transferul de mișcare către partener în timpul nopții și care distribuie în mod egal greutatea corpului, relaxând musculatura.

Celor 5 cm de spumă Grün Tech® li se adaugă 12 cm de arcuri împachetate (Pocket Spring Layer), ce au rolul de a amortiza mișcările de pe saltea și de a menține o temperatură corespunzătoare și un mediu uscat și sănătos.

Al treilea strat este reprezentat de cei 5 cm de spumă Luft HD®, o spumă aerată, foarte elastică, moale și rezistentă în timp, aducând un surplus de ventilare întregii saltele pentru un plus de confort.

Al patrulea strat al saltelei, Memory Foam HD®, de 2 cm, întrețesut în husă, este pufos la atingere și contribuie la armonizarea mișcărilor din timpul somnului, aducând un plus de confort și prelungește durata de viață a saltelei, asigurând o temperatură optimă pentru corp.

După cum am mai precizat, salteaua este îmbrăcată cu o husă din bumbac BIO care absoarbe umiditatea și menține temperatura constantă.

Pentru a-ți face o idee mai clară despre cum sunt suprapuse cele 4 straturi ale saltelei, privește imaginea de mai jos!