(Actualizare: Martie, 2023)

Termenii și condițiile (denumiți în continuare „Termeni de utilizare”) se aplică tuturor utilizatorilor ratingview.ro (denumit în continuare „site-ul web”).

Acest document conține toate politicile și regulile de utilizare ale site-ului Rating View.

Ghidul de utilizare al site-ului poate fi consultat la adresa: https://ratingview.ro/ghid-de-utilizare-a-site-ului-rating-view/ .

Politica noastră de confidențialitate care poate fi consultată la adresa: https://ratingview.ro/confidentialitate/ .

Prin utilizarea site-ului ratingview.ro, sunteţi de acord cu Termenii și condițiile de utilizare, inclusiv cu Ghidul de utilizare. Vă rugăm să citiţi ambele documente cu atenţie.

UTILIZAREA SERVICIILOR (OFERITE DE) RATING VIEW

1. Utilizatori

1.1. Rating View vă oferă dreptul neexclusiv, netransmisibil și revocabil de a accesa și utiliza site-ul. Pentru a obține acces complet la toate opțiunile și funcțiile Rating View, este necesar să vă înregistrați ca utilizator (denumit în continuare „utilizator înregistrat”) și să vă creați un profil, accesând https://ratingview.ro/inregistrare/ .

1.2. Vi se permite crearea unui singur cont de utilizator (implicit, a unui singur profil) pe persoană. Contul este personal și netransmisibil.

1.3. Pentru a deveni utilizator înregistrat, aveți nevoie de o parolă. Alegeți o parolă puternică (minim 8 caractere, semne de punctuație, cifre, etc.), pe care să o folosiți împreună cu adresa de e-mail la conectarea pe site-ul Rating View. Parola este personală și netransmisibilă. Este responsabilitatea voastră de a va asigura că parola nu intră în posesia altor persoane.

Dacă ați uitat parola, puteți solicita recuperarea acesteia accesând link-ul https://ratingview.ro/recuperare-parola/ .

Dacă parola este compromisă, sunteți obligaţi să ne informați în acest sens. Putem realiza resetarea acesteia.

1.4. În timpul procesului de înregistrare, trebuie să completaţi rubricile „Nume” şi „Prenume”. Ulterior, în secţiunea „Editare cont”, puteţi alege „Numele afișat”. Rubricile menţionate anterior:

 • Nu trebuie să conţină cuvinte jignitoare;
 • Nu trebuie să conțină termenii „admin”, „administrator”, „.ro”, „.com”;
 • Nu trebuie să conțină caracteristici care aparțin unui terț, inclusiv nume ale unor persoane celebre.

Prin completarea rubricilor menţionate, garantați că acestea nu încalcă niciun drept, inclusiv orice drept de proprietate intelectuală, aparținând vreunui terț.

1.5. Vă puteți edita în orice moment profilul, inclusiv numele afişat.

1.6. Avem dreptul de a vă șterge sau de a vă bloca contul de utilizator dacă acesta încalcă Termenii și condițiile de utilizare și/sau orice lege aplicabilă. La ștergerea contului, nu veți mai avea acces la funcțiile complete care necesită înregistrarea ca utilizator. La ștergerea contului, ne rezervăm dreptul de a șterge și conținutul creat de utilizator în site.

1.7. Nu aveți dreptul să solicitați acces (sau să încercați să obțineți acces) la funcțiile site-ului care necesită înregistrarea ca utilizator dacă nu sunteți utilizator înregistrat.

2. Conținutul generat de utilizatori

2.1. Prin prezenta, ne acordați dreptul și licența exclusivă, perpetuă și irevocabilă de a afișa, publica, reproduce, modifica, crea lucrări și exploata comercial orice material, informație, articol, recenzie/ review (denumit în continuare „conținut generat de utilizator”) pe care le creați pe site-ul Rating View atât ca utilizator înregistrat, cât și ca utilizator neînregistrat. Putem folosi și transfera conținutul către terți (firme cu care colaborăm).

2.2. Utilizatorii sunt responsabili pentru conținutul pe care îl publică pe site.

2.3. Utilizatorii garantează că tot conținutul pe care îl postează este corect și adevărat.

2.4. Conținutul review-ului trebuie să se raporteze la o firmă/companie de la care utilizatorul a cumpărat un produs/serviciu.

2.5. Nu puteți publica review-uri cu privire la companiile cu care aveți relații personale sau profesionale.

2.6. Utilizatorii nu au voie să publice conținut care:

 • Este de natură comercială sau are scopuri de marketing;
 • Este înșelător, fraudulos, ilegal, amenințător, hărțuitor, defăimător, obscen, abuziv;
 • Are caracter rasial, sexist, politic;
 • Încalcă drepturile altor persoane, inclusiv dreptul de proprietate intelectuală, dreptul la confidențialitate, etc.;
 • Este jignitor și/sau încalcă orice altă lege sau reglementare națională sau europeană aplicabilă;
 • Transmite orice informație personală despre alte persoane (nume, adresă, număr de telefon sau orice alte informații care ar putea conduce la identificarea, contactarea sau urmărirea persoanei respective);
 • Are scop ilegal, neloial sau nociv din punct de vedere tehnic (viruși informatici, date dăunătoare sau corupte, etc.).

2.7. Utilizatorii garantează, în orice situație, că review-ul/conţinutul creat este legal și în conformitate cu Termenii și condițiile de utilizare. Dacă primim informații că un review încalcă legislația în vigoare și/sau Termenii de utilizare, putem șterge conținutul fără nicio notificare. Dreptul nostru de a șterge conținutul nu va fi condiționat de o explicație, deși vom încerca să informăm utilizatorul despre motivul ștergerii acestuia.

2.8. Avem dreptul de a întreprinde orice măsuri legale pe care le considerăm necesare în caz de încălcare a legilor.

2.9. Putem solicita oricând informații despre conținutul postat utilizatorilor, inclusiv documentația care atenstă faptul că review-ul se bazează pe o experiență de cumpărare reală.

TERMENI GENERALI

3. Drepturi

3.1. Site-ul și serviciile pe care le oferim prin intermediul acestuia, incluzând tehnologia de bază, drepturile de proprietate intelectuală, sunt și rămân proprietatea noastră. Dacă ne oferiți idei sau sugestii cu privire la site-ul nostru, suntem liberi să exploatăm pe deplin acest feedback.

3.2. Conținutul de pe site, incluzând drepturile de proprietate intelectuală, text, fotografii, software, etc., sunt sau vor fi proprietatea noastră sau a unui terț (altul decât utilizatorul) și este protejat de legislația națională și europeană.

3.3. Copierea, distribuirea, prezentarea sau orice altă utilizare neautorizată a site-ului sau a unei părți a acestuia reprezintă o încălcare a legii și poate duce astfel la sancțiuni civile și / sau penale.

3.4. Descărcarea materialelor de pe site sunt permise numai pentru uz personal non-comercial, cu excepția cazului în care s-a convenit altfel cu noi prin diferite mijloace (scrise sau permise în temeiul legii).

4. Date stocate

4.1. Datele de pe Rating View sunt prelucrate şi stocate în conformitate cu Politica noastră de confidențialitate, care poate fi accesată aici: https://ratingview.ro/confidentialitate/ .

Acceptând Termenii de utilizare, confirmați că ați citit și acceptat şi Politica noastră de confidențialitate.

5. Garanţii şi declinarea responsabilităţii

5.1. Rating View furnizează serviciile „ca atare”. Conținutul de pe site se postează automat, fără nicio verificare prealabilă.

5.2. Nu oferim nicio garanție cu privire la conținutul postat pe site. Cu toate acestea, Rating View poate în orice moment să investigheze și/sau editeze conținutul dacă:

 • Acest lucru este solicitat de către terți;
 • Încalcă legea în vigoare;
 • Încalcă Termenii și condițiile și Ghidul de utilizare.

5.3. Nu ne asumăm răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori.

5.4. Nu suntem răspunzători pentru legătura dintre conținutul postat de utilizatori și site-urile/firmele pentru care aceștia scriu review-uri.

5.5. Review-urile, comentariile, fotografiile încărcate pe Rating View sunt furnizate de utilizatorii Rating View.

6. Alți termeni de utilizare

6.1. Putem modifica oricând Termenii și condițiile de utilizare, fără o notificare prealabilă. De asemenea, putem închide sau reorganiza oricând site-ul. Orice modificare va fi indicată pe site-ul nostru. Prin continuare folosirii site-ului, acceptați Termenii și condițiile de utilizare.

6.2. Vă putem rezilia dreptul de a accesa și utiliza serviciile oferite pe site-ul Rating View în orice moment, din orice motiv, fără răspundere. Dacă facem acest lucru sau dacă alegeți să vă ștergeți profilul, orice drepturi care vi s-au acordat până în acel moment vor înceta imediat.

7. Contact

Pentru orice detalii sau întrebări, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa: contact@ratingview.ro sau accesaţi link-ul: https://ratingview.ro/contact/ .